Hyppää sisältöön

Suosimme ympäristöystävällistä ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa ateriapalveluissa

Kuva: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Eteneminen

  • Luonnos
  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Aikataulussa

Toteutus sovittu syksylle 2022

Kuvaus

Edistämme toimenpiteellä Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaisesti kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

  • Edistämme Itämeriohjelmalla kaikkien asiakasryhmien ruokalistoilla Itämerestä kestävästi pyydetyn kalan käyttöä.
  • Lisäämme kotimaisen järvikalan käyttöä.
  • Elintarvikkeiden hankintakriteereillä edistämme lähellä tuotettujen elintarvikkeiden hankintaa.
  • Seuraamme ruokalistoilla käytettävien pääraaka-aineiden kotimaisuusastetta.
  • Ruokalistojen suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat, ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.

Lue lisää

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä31.12.2024

    Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa ja niiden pohjalta laaditaan uudet kansalliset ravitsemussuositukset vuoden 2024 aikana. Ruokalistojen sisältöä tullaan muokkaamaan kansallisten suositusten mukaisesti.

    Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettävän

    • enemmän kasvikunnan tuotteita: kasviksia, hedelmiä, marjoja, palkokasveja, perunaa ja täysjyväviljaa
    • enemmän kalaa
    • kohtuullisesti vähärasvaisia maitotaloustuotteita
    • vähemmän lihaa ja lihajalosteita

Mitä on tehty?

  • Tehty01.08.2023

    Itämerestä kestävästi pyydettyä kalaa on keskimäärin 2-3 kertaa syyslukukaudella ruokalistoilla.

  • Tehty04.01.2023

    Elintarvikehankintoihin on lisätty kriteereitä, joiden avulla edistetään kotimaisten marjojen käyttöä.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.1.2022 → Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 29.09.2023

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?