Olemme tehneet toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi jo usean vuoden ajan ja työ on jatkuvaa.
Ruokahävikin vähentäminen on alkanut liittymisestä Kuntasektorin energiatehokkuussopimukseen (KETS).
Ruokahävikki on vähentynyt vuosittain noin 4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Ruokahävikkiä on saatu vähennettyä seuraavilla toimenpiteillä:
Hankkeen aikana kehitetään pääkaupunkiseudun ruokahävikin ekosysteemiä ja etsitään ratkaisuja erityisesti ravitsemispalveluiden hävikin vähentämiseen ja kykyyn hyödyntää sitä tehokkaammin.
Tavoitteena on kehittää malli elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrän ja laadun seurantaan ravitsemispalveluissa sekä kehittää uutta liiketoimintaa elintarvikejätteestä.
Lue lisää Kuluttajaliiton hävikkiviikon julkaisusta täältä https
Lue lisää pääkaupunkiseudun hävikkiruokakokeiluista täältä https