Osallistamme lapsia ja nuoria uuden ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen.
Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän ruoan kehittämiseen
Eteneminen
Aikataulussa
- Luonnos
- Ei aloitettu
- Suunnittelu
- Toteutus
- Jatkuva
Kuvaus
Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaan toimenpiteellä edistetään kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
- Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen pitämällä heille erilaisia ruokien testaamis- ja maistamistilaisuuksia.
- Osallistamme lapsia ja nuoria kasvisruokareseptien kehittämiseen.
- Osallistamalla lapsia ja nuoria ohjaamme heitä tutustumaan ilmastoystävällisempiin ruokavaihtoehtoihin ja saamaan ruokien maku heille mieluisaksi niin, että kouluruokailuun osallistuvien oppilaiden määrä kasvaa.
Tehtävät
Mitä on tehty?
- 24.04.2024
Espoo Catering Oy järjesti oppilaille tapahtuman, jossa maistatettiin hybridireseptiikalla (osa lihasta korvattu kasviproteiinilla) valmistettuja ruokia.
- 26.01.2024
Espoo Catering järjesti Fisuhaaste-teemapäivän yhdellä koululla, jossa etsittiin uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.
- 01.06.2023
Yhdessä koulussa on pidetty uusien ruokien maistamistilaisuus.
- 24.05.2023
Espoo Catering järjesti kotitalousluokille kasvisruokakilpailun. Parhaimmat reseptit pääsivät osaksi ruokalistoja. Oppilaat osallistuivat myös kilpailun tuomarointiin. Voittajaksi selviytyi Järvenperän koulun kehittämä vegekuutiowokki.
- 12.10.2022
Oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan uusia kalaruokia yhdellä koululla syksyllä 2022. Oppilailta eniten ääniä saanut kalaruoka lisättiin ruokalistalle keväällä 2023.
Yhteenveto ja yhteystiedot
Aikajänne
1.1.2022 → Jatkuva
Vastuuorganisaatiot
Tietoja päivitetty 03.05.2024
Lue lisää Fisuhaasteesta tästä uutisesta