Hyppää sisältöön

Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän ruoan kehittämiseen

Kuva: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Osallistamme lapsia ja nuoria uuden ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen.

Kuvaus

Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaan toimenpiteellä edistetään kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

  • Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen pitämällä heille erilaisia ruokien testaamis- ja maistamistilaisuuksia.
  • Osallistamme lapsia ja nuoria kasvisruokareseptien kehittämiseen.
  • Osallistamalla lapsia ja nuoria ohjaamme heitä tutustumaan ilmastoystävällisempiin ruokavaihtoehtoihin ja saamaan ruokien maku heille mieluisaksi niin, että kouluruokailuun osallistuvien oppilaiden määrä kasvaa.
Kolme lasta piirtää värikynillä lattialla, piirroskuva.

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty26.01.2024

    Espoo Catering järjesti Fisuhaaste-teemapäivän yhdellä koululla, jossa etsittiin uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.

  • Tehty01.06.2023

    Yhdessä koulussa on pidetty uusien ruokien maistamistilaisuus.

  • Tehty24.05.2023

    Espoo Catering järjesti kotitalousluokille kasvisruokakilpailun. Parhaimmat reseptit pääsivät osaksi ruokalistoja. Oppilaat osallistuivat myös kilpailun tuomarointiin. Voittajaksi selviytyi Järvenperän koulun kehittämä vegekuutiowokki.

  • Tehty12.10.2022

    Oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan uusia kalaruokia yhdellä koululla syksyllä 2022. Oppilailta eniten ääniä saanut kalaruoka lisättiin ruokalistalle keväällä 2023.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.1.2022 → Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 30.01.2024