Hyppää sisältöön

Kasvisruoka sijoitetaan kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

Kuva: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos
  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis

Kuvaus

  • Toimenpiteellä edistämme kestäviä ruokavalintoja kaupungin järjestämissä ateriapalveluissa ruoan ilmastovaikutusten pienentämiseksi.
  • Toimenpide on esimerkki tuuppauksesta (nudging), jonka avulla pyrimme vaikuttamaan ruokailijoiden toimintaan niin, että he voisivat valita terveydelle tai ympäristölle hyviä vaihtoehtoja.
  • Toimenpiteellä seuraamme, mikä vaikutus muutoksella on ollut kasvisruoan menekkiin kouluissa.

Tehtävät

Mitä nyt tehdään?

  • Tehtävä31.12.2023

    Ruokasalien peruskorjauksissa ja uusien koulujen rakentamisessa pyritään huomioimaan tarjoilulinjastojen mitoituksessa useamman ruokalajin mahtuminen peräkkäin samaan linjastoon.

Mitä on tehty?

  • Tehty01.08.2022

    Ateriapalvelutuottajia on ohjeistettu sijoittamaan kasvisruoka kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

    Ateriapalvelutuottajat raportoivat asian edistämisestä lukuvuosittain.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.1.2022 →

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 16.08.2023

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?