Hyppää sisältöön

Punaisen lihan määrää reseptiikassa ja ruokalistoilla vähennetään korvaamalla sitä kasviproteiinilla ravitsemussuositukset huomioiden​.

Kuva: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos
  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva

Kuvaus

  • Noudatamme kansallisia ja ikäryhmäkohtaisia ravitsemussuosituksia punaisen lihan käyttömääristä.
  • Uusitut pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistaan kesäkuussa 2023 ja niiden pohjalta uusitaan kansalliset ja ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.
  • Ateriapalvelutuottajien kanssa käydään läpi reseptiikkaa, jotta voidaan tehdä arvio siitä, kuinka paljon punaisen lihan määrää kannattaa ruokalistoilla edelleen vähentää.​

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty31.12.2023

    Espoo Catering Oy:n käyttämä naudanlihan määrä väheni vuoden 2023 aikana -21 % edelliseen vuoteen nähden.

  • Tehty01.08.2023

    Punaista lihaa sisältäviä pääruokia on 8-9 kertaa kuuden viikon ruokalistalla.

  • Tehty30.06.2023

    Osalla ateriapalvelutuottajista on käytössä reseptiikkaa, jossa osa punaisesta lihasta on korvattu jollakin toisella proteiininlähteellä.

  • Tehty01.08.2022

    Ateriapalvelutuottajat ovat muuttaneet yhden punaista lihaa sisältävän pääruokavaihtoehdon kalaa tai siipikarjaa sisältäväksi ruoaksi syyslukukauden 2022 alusta.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

1.1.2022 → Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 03.05.2024