Hyppää sisältöön

Teemme purkumateriaalien kiertotalousselvityksen Keran alueelle

Kuva: Espoon kaupunki: Olli Häkämies

Eteneminen

Valmis
  • Luonnos

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Haimme innovatiivisia tapoja Kerassa purkuun tulevien tiettyjen kiinteistöjen rakennusmateriaalien ja -osien uudelleenkäyttöön muotoilukilpailulla. Rakennusmateriaalien ja -osien uudelleenkäytöllä ja kierrätyksellä voidaan säästää luonnonvaroja sekä vähentää rakentamisen päästöjä ja jätettä.

Kuvaus

Toteutimme Kerassa 2022-2023 avoimen tarjouskilpailun, jolla haettiin uusia, konkreettisia ja innovatiivisia konsepti-ideoita Kerassa purkuun tulevien kiinteistöjen rakennusmateriaalien ja -osien uudelleenkäyttöön.

Muotoilukilpailuun jätettyjä ehdotuksia arvioitiin mm. innovatiivisuuden, laadun, monipuolisuuden ja toteutettavuuden näkökulmasta. Konseptien arvioinnin tukena toimi asiantuntijaraati, jossa oli Espoon kaupungin asiantuntijoiden lisäksi mukana Aalto-yliopiston, VTT:n, Green Building Council Finlandin ja Rakennustiedon edustajia sekä Keran alueen kiinteistönomistajia.

Muotoilukilpailun parhaita konsepteja jatkokehitettiin keväällä 2023 ja niiden raportit ovat kaikkien hyödynnettävissä. Voit tutustua konsepteihin tarkemmin alla: