Hoppa till huvudinnehåll

Vi föredrar miljövänlig mat som följer näringsrekommendationerna inom måltidstjänsterna

Bild: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Framsteg

  • Utkast
  • Ej påbörjad
  • Planering
  • Genomförande
  • Ständig
I tid

Toteutus sovittu syksylle 2022

Beskrivning

Edistämme toimenpiteellä Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaisesti kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

  • Edistämme Itämeriohjelmalla kaikkien asiakasryhmien ruokalistoilla Itämerestä kestävästi pyydetyn kalan käyttöä.
  • Lisäämme kotimaisen järvikalan käyttöä.
  • Elintarvikkeiden hankintakriteereillä edistämme lähellä tuotettujen elintarvikkeiden hankintaa.
  • Seuraamme ruokalistoilla käytettävien pääraaka-aineiden kotimaisuusastetta.
  • Seuraamme kasvisruokien osuutta kaikista tarjotuista annoksista.
  • Ruokalistojen suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat, ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.

Läs mer

Uppgifter

Vad gör vi?

  • Att göra2024-12-31

    Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa ja niiden pohjalta laaditaan uudet kansalliset ravitsemussuositukset vuoden 2024 aikana. Ruokalistojen sisältöä tullaan muokkaamaan kansallisten suositusten mukaisesti.

    Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettävän

    • enemmän kasvikunnan tuotteita: kasviksia, hedelmiä, marjoja, palkokasveja, perunaa ja täysjyväviljaa
    • enemmän kalaa
    • kohtuullisesti vähärasvaisia maitotaloustuotteita
    • vähemmän lihaa ja lihajalosteita

Vad har gjorts?

  • Gjort2023-12-31

    Kasvisruoan osuus kaikista tarjotuista annoksista oli vuoden 2023 lopussa noin 25 %.

  • Gjort2023-08-01

    Itämerestä kestävästi pyydettyä kalaa on keskimäärin 2-3 kertaa syyslukukaudella ruokalistoilla.

  • Gjort2023-01-04

    Elintarvikehankintoihin on lisätty kriteereitä, joiden avulla edistetään kotimaisten marjojen käyttöä.

Hur denna åtgärd bidrar till resultatet?