Osallistamme lapsia ja nuoria uuden ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen.
Vi delaktiggör barn och unga i utvecklingen av klimatvänligare mat
Framsteg
I tid
- Utkast
- Ej påbörjad
- Planering
- Genomförande
- Ständig
Beskrivning
Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaan toimenpiteellä edistetään kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
- Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen pitämällä heille erilaisia ruokien testaamis- ja maistamistilaisuuksia.
- Osallistamme lapsia ja nuoria kasvisruokareseptien kehittämiseen.
- Osallistamalla lapsia ja nuoria ohjaamme heitä tutustumaan ilmastoystävällisempiin ruokavaihtoehtoihin ja saamaan ruokien maku heille mieluisaksi niin, että kouluruokailuun osallistuvien oppilaiden määrä kasvaa.
Uppgifter
Vad har gjorts?
- 24/04/2024
Espoo Catering Oy järjesti oppilaille tapahtuman, jossa maistatettiin hybridireseptiikalla (osa lihasta korvattu kasviproteiinilla) valmistettuja ruokia.
- 26/01/2024
Espoo Catering järjesti Fisuhaaste-teemapäivän yhdellä koululla, jossa etsittiin uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.
- 01/06/2023
Yhdessä koulussa on pidetty uusien ruokien maistamistilaisuus.
- 24/05/2023
Espoo Catering järjesti kotitalousluokille kasvisruokakilpailun. Parhaimmat reseptit pääsivät osaksi ruokalistoja. Oppilaat osallistuivat myös kilpailun tuomarointiin. Voittajaksi selviytyi Järvenperän koulun kehittämä vegekuutiowokki.
- 12/10/2022
Oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan uusia kalaruokia yhdellä koululla syksyllä 2022. Oppilailta eniten ääniä saanut kalaruoka lisättiin ruokalistalle keväällä 2023.
Sammanfattning och kontakter
Tidslinje
2022-01-01 → Ständig
Ansvariga organisationer
Information uppdaterad 03/05/2024
Lue lisää Fisuhaasteesta tästä uutisesta