Hoppa till huvudinnehåll

Vi delaktiggör barn och unga i utvecklingen av klimatvänligare mat

Bild: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Framsteg

I tid
  • Utkast
  • Ej påbörjad
  • Planering
  • Genomförande
  • Ständig
Osallistamme lapsia ja nuoria uuden ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen.

Beskrivning

Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaan toimenpiteellä edistetään kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

  • Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen pitämällä heille erilaisia ruokien testaamis- ja maistamistilaisuuksia.
  • Osallistamme lapsia ja nuoria kasvisruokareseptien kehittämiseen.
  • Osallistamalla lapsia ja nuoria ohjaamme heitä tutustumaan ilmastoystävällisempiin ruokavaihtoehtoihin ja saamaan ruokien maku heille mieluisaksi niin, että kouluruokailuun osallistuvien oppilaiden määrä kasvaa.
Kolme lasta piirtää värikynillä lattialla, piirroskuva.

Uppgifter

Vad har gjorts?

  • Gjort2024-01-26

    Espoo Catering järjesti Fisuhaaste-teemapäivän yhdellä koululla, jossa etsittiin uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.

  • Gjort2023-06-01

    Yhdessä koulussa on pidetty uusien ruokien maistamistilaisuus.

  • Gjort2023-05-24

    Espoo Catering järjesti kotitalousluokille kasvisruokakilpailun. Parhaimmat reseptit pääsivät osaksi ruokalistoja. Oppilaat osallistuivat myös kilpailun tuomarointiin. Voittajaksi selviytyi Järvenperän koulun kehittämä vegekuutiowokki.

  • Gjort2022-10-12

    Oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan uusia kalaruokia yhdellä koululla syksyllä 2022. Oppilailta eniten ääniä saanut kalaruoka lisättiin ruokalistalle keväällä 2023.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

2022-01-01 → Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 2024-01-30