Ruokapalvelut yhdessä ateriapalvelutuottajien kanssa toteuttavat ruokahävikkiä vähentäviä toimenpiteitä.
Vi minskar matsvinnet inom måltidstjänsterna
Framsteg
I tid
- Utkast
- Ej påbörjad
- Planering
- Genomförande
- Ständig
Beskrivning
Olemme tehneet toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi jo usean vuoden ajan ja työ on jatkuvaa.
Ruokahävikin vähentäminen on alkanut liittymisestä Kuntasektorin energiatehokkuussopimukseen (KETS).
Ruokahävikki on vähentynyt vuosittain noin 4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Ruokahävikkiä on saatu vähennettyä seuraavilla toimenpiteillä:
- Seuraamme ruokailijamääriä päivittäin sekä tilaamme ja valmistamme ruokaa menekin mukaan.
- Myymme ylijäänyttä ruokaa henkilökunnalle ja lukiolaisille sekä lahjoitamme sitä hyväntekeväisyyteen sekä ruoka-apuun.
- Ateriapalvelutuottajat ovat osallistuneet hävikkiviikolle ja järjestäneet ruokailijoille erilaisia tapahtumia.
- Biovaakoja on käytössä osalla ateriapalvelutuottajista.
- Jäähdytämme ylijäänyttä ruokaa elintarviketurvallisesti ja laitamme tarjolle seuraavana päivänä.
Läs mer
Uppgifter
Vad gör vi?
- 2026-03-31
Olemme mukana yhteistyötahona pääkaupunkiseudun Food waste ecosystem – ruokahävikin vähentäminen ja hävikkiruoan hyödyntäminen -hankkeessa.
Vad har gjorts?
- 2024-04-30
Yhteistyö hävikkiruoan lahjoittamisesta kahden ateriapalvelutuottajan ja ruoka-aputoimijoiden kanssa on aloitettu kevään aikana.
- 2023-12-31
Ruokahävikin määrä on vähentynyt 9 % edellisen vuoden tasoon nähden.
- 2022-12-13
Ruokahävikki on ollut aiheena yhdessä kestävän kehityksen tulevaisuuspajassa. Pajassa pohdittiin asukkaiden kanssa uusia ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi tulevaisuudessa, esimerkiksi ResQ-sovelluksen laajempi käyttöönotto hävikkiruoan myyntiin.
- 2022-11-30
Ruokahävikin määrä on vähentynyt 6 % edellisen vuoden tasoon nähden.
Sammanfattning och kontakter
Tidslinje
2018-08-01 → Ständig
Ansvariga organisationer
Ämnesorden
Mål för hållbar utveckling
Utsläppssektorer
Information uppdaterad 2024-05-03
Hankkeen aikana kehitetään pääkaupunkiseudun ruokahävikin ekosysteemiä ja etsitään ratkaisuja erityisesti ravitsemispalveluiden hävikin vähentämiseen ja kykyyn hyödyntää sitä tehokkaammin.
Tavoitteena on kehittää malli elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrän ja laadun seurantaan ravitsemispalveluissa sekä kehittää uutta liiketoimintaa elintarvikejätteestä.