Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Framsteg

I tid
  • Utkast
  • Ej påbörjad
  • Planering
  • Genomförande
  • Ständig
Ruokapalvelut yhdessä ateriapalvelutuottajien kanssa toteuttavat ruokahävikkiä vähentäviä toimenpiteitä.

Beskrivning

Olemme tehneet toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi jo usean vuoden ajan ja työ on jatkuvaa.

Ruokahävikin vähentäminen on alkanut liittymisestä Kuntasektorin energiatehokkuussopimukseen (KETS).

Ruokahävikki on vähentynyt vuosittain noin 4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Ruokahävikkiä on saatu vähennettyä seuraavilla toimenpiteillä:

  • Seuraamme ruokailijamääriä päivittäin sekä tilaamme ja valmistamme ruokaa menekin mukaan.
  • Myymme ylijäänyttä ruokaa henkilökunnalle ja lukiolaisille sekä lahjoitamme sitä hyväntekeväisyyteen sekä ruoka-apuun.
  • Ateriapalvelutuottajat ovat osallistuneet hävikkiviikolle ja järjestäneet ruokailijoille erilaisia tapahtumia.
  • Biovaakoja on käytössä osalla ateriapalvelutuottajista.
  • Jäähdytämme ylijäänyttä ruokaa elintarviketurvallisesti ja laitamme tarjolle seuraavana päivänä.

Ikäihminen ja nuori kahvilla pienen pöydän ääressä, piirroskuva.

Läs mer

Uppgifter

Vad återstår att göra?

  • Att göra2024-06-30

    Suunnittelu hävikkiruoan hyödyntämisestä ruoka-aputoimijoiden kanssa on aloitettu.

  • Att göra2026-03-31

    Olemme mukana yhteistyötahona pääkaupunkiseudun Food waste ecosystem – ruokahävikin vähentäminen ja hävikkiruoan hyödyntäminen -hankkeessa.

    Hankkeen aikana kehitetään pääkaupunkiseudun ruokahävikin ekosysteemiä ja etsitään ratkaisuja erityisesti ravitsemispalveluiden hävikin vähentämiseen ja kykyyn hyödyntää sitä tehokkaammin.

    Tavoitteena on kehittää malli elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrän ja laadun seurantaan ravitsemispalveluissa sekä kehittää uutta liiketoimintaa elintarvikejätteestä.

Vad har gjorts?

  • Gjort12/31/2023

    Ruokahävikin määrä on vähentynyt 9 % edellisen vuoden tasoon nähden.

  • Gjort05/22/2023

    Ruokahävikistä tehty kaksi uutista espoo.fi-sivuille.

    Lue asiasta lisää ältä ja tästä uutisesta

  • Gjort12/13/2022

    Ruokahävikki on ollut aiheena yhdessä kestävän kehityksen tulevaisuuspajassa. Pajassa pohdittiin asukkaiden kanssa uusia ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi tulevaisuudessa, esimerkiksi ResQ-sovelluksen laajempi käyttöönotto hävikkiruoan myyntiin.

  • Gjort11/30/2022

    Ruokahävikin määrä on vähentynyt 6 % edellisen vuoden tasoon nähden.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

2018-08-01 → Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 01/30/2024

Hur denna åtgärd bidrar till resultatet?