Vi minskar matsvinnet inom måltidstjänsterna
Framsteg
- Utkast
- Ej påbörjad
- Planering
- Genomförande
- Ständig
Beskrivning
Olemme tehneet toimenpiteitä ruokahävikin vähentämiseksi jo usean vuoden ajan ja työ on jatkuvaa.
Ruokahävikin vähentäminen on alkanut liittymisestä Kuntasektorin energiatehokkuussopimukseen (KETS).
Ruokahävikki on vähentynyt vuosittain noin 4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Ruokahävikkiä on saatu vähennettyä seuraavilla toimenpiteillä:
- Seuraamme ruokailijamääriä päivittäin sekä tilaamme ja valmistamme ruokaa menekin mukaan.
- Myymme ylijäänyttä ruokaa henkilökunnalle ja lukiolaisille sekä lahjoitamme sitä hyväntekeväisyyteen sekä ruoka-apuun.
- Ateriapalvelutuottajat ovat osallistuneet hävikkiviikolle ja järjestäneet ruokailijoille erilaisia tapahtumia.
- Biovaakoja on käytössä osalla ateriapalvelutuottajista.
- Jäähdytämme ylijäänyttä ruokaa elintarviketurvallisesti ja laitamme tarjolle seuraavana päivänä.
Läs mer
Uppgifter
Vad gör vi?
- 2026-01-31
Food Waste Ecosystem -hankkeessa aloitettu hävikkiruoan lahjoittaminen ruoka-aputoimijoille jatkuu edelleen.
- 2026-03-31
Olemme mukana yhteistyötahona pääkaupunkiseudun Food waste ecosystem – ruokahävikin vähentäminen ja hävikkiruoan hyödyntäminen -hankkeessa.
Hankkeen aikana kehitetään pääkaupunkiseudun ruokahävikin ekosysteemiä ja etsitään ratkaisuja erityisesti ravitsemispalveluiden hävikin vähentämiseen ja kykyyn hyödyntää sitä tehokkaammin.
Tavoitteena on kehittää malli elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrän ja laadun seurantaan ravitsemispalveluissa sekä kehittää uutta liiketoimintaa elintarvikejätteestä.
Vad har gjorts?
- 2024-12-31
Ruokahävikin määrä on vähentynyt 4 % edellisen vuoden tasoon nähden.
- 2024-09-30
Olimme mukana valtakunnallisella hävikkiviikolla.
Lue lisää Kuluttajaliiton hävikkiviikon julkaisusta täältä https
- 2024-04-30
Yhteistyö hävikkiruoan lahjoittamisesta kahden ateriapalvelutuottajan ja ruoka-aputoimijoiden kanssa on aloitettu kevään aikana.
- 2023-12-31
Ruokahävikin määrä on vähentynyt 9 % edellisen vuoden tasoon nähden.
- 2022-12-13
Ruokahävikki on ollut aiheena yhdessä kestävän kehityksen tulevaisuuspajassa. Pajassa pohdittiin asukkaiden kanssa uusia ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseksi tulevaisuudessa, esimerkiksi ResQ-sovelluksen laajempi käyttöönotto hävikkiruoan myyntiin.
- 2022-11-30
Ruokahävikin määrä on vähentynyt 6 % edellisen vuoden tasoon nähden.
Lue lisää pääkaupunkiseudun hävikkiruokakokeiluista täältä https