Description
Edistämme toimenpiteellä Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaisesti kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
- Edistämme Itämeriohjelmalla kaikkien asiakasryhmien ruokalistoilla Itämerestä kestävästi pyydetyn kalan käyttöä.
 - Lisäämme kotimaisen järvikalan käyttöä.
 - Elintarvikkeiden hankintakriteereillä edistämme lähellä tuotettujen elintarvikkeiden hankintaa.
 - Seuraamme ruokalistoilla käytettävien pääraaka-aineiden kotimaisuusastetta.
 - Seuraamme kasvisruokien osuutta kaikista tarjotuista annoksista.
 - Ruokalistojen suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat, ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.
 
Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettävän