Description
Edistämme toimenpiteellä Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaisesti kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
- Edistämme Itämeriohjelmalla kaikkien asiakasryhmien ruokalistoilla Itämerestä kestävästi pyydetyn kalan käyttöä.
- Lisäämme kotimaisen järvikalan käyttöä.
- Elintarvikkeiden hankintakriteereillä edistämme lähellä tuotettujen elintarvikkeiden hankintaa.
- Seuraamme ruokalistoilla käytettävien pääraaka-aineiden kotimaisuusastetta.
- Seuraamme kasvisruokien osuutta kaikista tarjotuista annoksista.
- Ruokalistojen suunnittelussa huomioidaan voimassa olevat, ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.
Pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa suositellaan käytettävän