Osallistamme lapsia ja nuoria uuden ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen.
We include children and young people in the development of more climate-friendly food
Progress
On schedule
- Draft
- Not started
- Planning
- Implementation
- Continuous
Description
Espoon kaupungin kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman (SECAP) mukaan toimenpiteellä edistetään kestäviä ruokavalintoja sekä kaupungin hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.
- Osallistamme lapsia ja nuoria ilmastoystävällisemmän reseptiikan testaamiseen ja ruokien maistamiseen pitämällä heille erilaisia ruokien testaamis- ja maistamistilaisuuksia.
- Osallistamme lapsia ja nuoria kasvisruokareseptien kehittämiseen.
- Osallistamalla lapsia ja nuoria ohjaamme heitä tutustumaan ilmastoystävällisempiin ruokavaihtoehtoihin ja saamaan ruokien maku heille mieluisaksi niin, että kouluruokailuun osallistuvien oppilaiden määrä kasvaa.
Tasks
What has been done?
- 04/24/2024
Espoo Catering Oy järjesti oppilaille tapahtuman, jossa maistatettiin hybridireseptiikalla (osa lihasta korvattu kasviproteiinilla) valmistettuja ruokia.
- 01/26/2024
Espoo Catering järjesti Fisuhaaste-teemapäivän yhdellä koululla, jossa etsittiin uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.
- 06/01/2023
Yhdessä koulussa on pidetty uusien ruokien maistamistilaisuus.
- 05/24/2023
Espoo Catering järjesti kotitalousluokille kasvisruokakilpailun. Parhaimmat reseptit pääsivät osaksi ruokalistoja. Oppilaat osallistuivat myös kilpailun tuomarointiin. Voittajaksi selviytyi Järvenperän koulun kehittämä vegekuutiowokki.
- 10/12/2022
Oppilaat pääsivät maistelemaan ja arvioimaan uusia kalaruokia yhdellä koululla syksyllä 2022. Oppilailta eniten ääniä saanut kalaruoka lisättiin ruokalistalle keväällä 2023.
Summary and contacts
Timeline
1/1/2022 → Continuous
Responsible organizations
Information updated 05/03/2024
Lue lisää Fisuhaasteesta tästä uutisesta