Hoppa till huvudinnehåll

Kasvisruoka sijoitetaan kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

Bild: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Framsteg

I tid
  • Utkast
  • Ej påbörjad
  • Planering
  • Genomförande
  • Färdig

Beskrivning

  • Toimenpiteellä edistämme kestäviä ruokavalintoja kaupungin järjestämissä ateriapalveluissa ruoan ilmastovaikutusten pienentämiseksi.
  • Toimenpide on esimerkki tuuppauksesta (nudging), jonka avulla pyrimme vaikuttamaan ruokailijoiden toimintaan niin, että he voisivat valita terveydelle tai ympäristölle hyviä vaihtoehtoja.
  • Toimenpiteellä seuraamme, mikä vaikutus muutoksella on ollut kasvisruoan menekkiin kouluissa.

Uppgifter

Vad gör vi?

  • Att göra2023-12-31

    Ruokasalien peruskorjauksissa ja uusien koulujen rakentamisessa pyritään huomioimaan tarjoilulinjastojen mitoituksessa useamman ruokalajin mahtuminen peräkkäin samaan linjastoon.

Vad har gjorts?

  • Gjort2022-08-01

    Ateriapalvelutuottajia on ohjeistettu sijoittamaan kasvisruoka kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

2022-01-01 →

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 2023-08-16

Hur denna åtgärd bidrar till resultatet?