Hoppa till huvudinnehåll

Punaisen lihan määrää reseptiikassa ja ruokalistoilla vähennetään korvaamalla sitä kasviproteiinilla ravitsemussuositukset huomioiden​.

Bild: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Framsteg

I tid
  • Utkast
  • Ej påbörjad
  • Planering
  • Genomförande
  • Ständig

Beskrivning

  • Noudatamme kansallisia ja ikäryhmäkohtaisia ravitsemussuosituksia punaisen lihan käyttömääristä.
  • Uusitut pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistaan kesäkuussa 2023 ja niiden pohjalta uusitaan kansalliset ja ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.
  • Ateriapalvelutuottajien kanssa käydään läpi reseptiikkaa, jotta voidaan tehdä arvio siitä, kuinka paljon punaisen lihan määrää kannattaa ruokalistoilla edelleen vähentää.​

Uppgifter

Vad har gjorts?

  • Gjort2023-12-31

    Espoo Catering Oy:n käyttämä naudanlihan määrä väheni vuoden 2023 aikana -21 % edelliseen vuoteen nähden.

  • Gjort2023-08-01

    Punaista lihaa sisältäviä pääruokia on 8-9 kertaa kuuden viikon ruokalistalla.

  • Gjort2023-06-30

    Osalla ateriapalvelutuottajista on käytössä reseptiikkaa, jossa osa punaisesta lihasta on korvattu jollakin toisella proteiininlähteellä.

  • Gjort2022-08-01

    Ateriapalvelutuottajat ovat muuttaneet yhden punaista lihaa sisältävän pääruokavaihtoehdon kalaa tai siipikarjaa sisältäväksi ruoaksi syyslukukauden 2022 alusta.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

2022-01-01 → Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 2024-05-03