Hoppa till huvudinnehåll

Vi konkurrensutsätter infrastrukturentreprenaderna i enlighet med Den gröna given för utsläppsfria byggarbetsplatser

Bild: Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu

Framsteg

 • Utkast
 • Ej påbörjad
 • Planering
 • Genomförande
 • Ständig
I tid

Etenemme vaiheittain kohti fossiilittomia käyttövoimia ja vähäpäästöisempiä rakennustyömaita. Espoon kaupunki käyttää pääsääntöisesti green dealin mukaisia Euro ja Stage minimivaatimuksia työmaakoneiden ja kuljetuskaluston osalta urakkasopimuksen hyväksymisen edellytyksenä. Fossiilittomasti tuotetut käyttövoimat ovat myös käytössä green dealin mukaisena.

Espoo on allekirjoittanut Päästöttömät työmaat - kestävien hankintojen green deal -sopimuksen.

Beskrivning

Infraurakoiden kilpailutuksen hankintakriteereillä on suuri merkitys päästövähennysten aikaansaamiseksi ja resurssiviisauden toteuttamiseksi. Kaupunkitekniikan keskus ostaa infrahankkeisiin kokonaisurakoita, joissa työsuoritteen lisäksi on mukana sekä käytettävä työmaa- ja kuljetuskalusto että materiaalit. Urakkakilpailutuksessa edistetään päästövähennyksiä ja kiertotaloutta kalustoluokitusten vähimmäiskriteereillä ja edellytetään fossiilittomasti tuotettuja käyttövoimia, maa- ja kiviainesmassojen uusiokäyttöä sekä ympäristöystävällisempiä materiaalivalintoja.

Myös kunnossapidon työkoneiden ja kaluston sekä materiaalien kestävän kehityksen mukaiset hankinnat vauhdittavat hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamista. Espoo on allekirjoittanut vapaaehtoisen, julkisten hankintojen Päästöttömät työmaat green deal -sopimuksen. Sen tavoitteena on, että kaupungin työmailla ei käytetä fossiilisia polttoaineita vuoden 2025 jälkeen. Tämän lisäksi etenemme vaiheittain vähäpäästöisempiin työmaakoneisiin ja kuljetuskalustoon Euro- ja Stage-luokitusten avulla.

Työkone siirtää palkkia rakennustyömaalla, piirroskuva.

Läs mer

Uppgifter

Vad gör vi?

 • Att göra2030-12-31

  Fossiilittomasti tuotetut käyttövoimat

  Päästöttömät työmaat -green dealin mukainen, vaiheittainen eteneminen. Fossiilitomasti tuotettuja käyttövoimia edellytetään sekä infran rakentamisessa että kunnossapidossa. Tätä edellytetään urakoiden että puitesopimusten hankintakriteereissä ja myös Espoon kaupunkitekniikan oman toiminnan kautta tapahtuvassa rakentamisessa (mukaan luokien viherpalvelut) ja kunnossapidossa.

 • Att göra2030-12-31

  Työmaakoneiden Euro ja kuljetuskaluston Stage luokitukset.

  Urakka ja puitesopimusten hankintakriteerit etenevät vaiheittain kohti työmaakoneiden ja kuljetuskaluston vähäpäästöisempiä Euro- ja Stage luokituksia. Markkinavuoropuhelujen perusteella varmistamme yritysten mahdollisuudet vastata hankintakriteereihin niin että kustannustehokkuus säilyy ja saamme riittävän määrän kilpailukykyisiä tarjouksia.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 2023-10-05