Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Espoon kaupunki / Heidi-Hanna Karhu

Framsteg

I tid
 • Utkast
 • Ej påbörjad
 • Planering
 • Genomförande
 • Ständig
Kehitämme Kerasta 14 000 asukkaan kestävää kaupunginosaa, joka rakennetaan olemassa olevan juna-aseman ympärille. Alue muuttuu vanhasta teollisuus- ja logistiikka-alueesta urbaaniksi kävely- ja pyöräilypainotteiseksi keskukseksi. Tulevaisuuden kaupunginosa rakennetaan yhdessä kohtaamisille ja kokeiluille kestävien ratkaisujen edelläkävijäksi. Rakentumisen ajan Kerassa yhdistellään uutta ja vanhaa edistämällä vanhojen rakennusten väliaikaiskäyttöä.

Beskrivning

Keran tavoitteena on kehittyä kansainväliseksi kiertotalouden esimerkkialueeksi. Uusi Kera on uniikki ja älykäs kaupunginosa, joka rakennetaan kestävästi suosien hiilineutraaleja kiertotalouden ratkaisuja. Alueelle kehitettävät päästöttömät energiaratkaisut, kestävät ja vähähiiliset rakentamisen ratkaisut, vehreät korttelipihat ja julkinen taide mahdollistavat viihtyisän, yhteisöllisen ja ekologisen asumisen. Kokonsa vuoksi Kera on merkittävä vähähiilisen ja kestävän aluerakentamisen hanke, joka tarjoaa paikan rakentamisen uusille ratkaisuille ja kokeiluille. Keran rakentaminen käynnistyy vuonna 2023.

Nuori odottaa bussia pysäkillä ja sähköbussi on juuri saapumassa, taustalla kerrostaloja ja puita, piirroskuva.

Läs mer

Uppgifter

Vad har gjorts?

 • Gjort28.02.2023

  Keran muotoilukilpailu vauhdittamassa rakennusalan kiertotaloutta

  Espoon kaupunki järjesti syksyllä 2022 muotoilukilpailun, jolla etsittiin innovatiivisia konsepteja Keran alueen rakennusosien uudelleenkäyttöön.

 • Gjort30.06.2022

  Keran luontoarvotarkastelu

  Keran alueelle suoritettiin luontoarvotarkastelu, jossa luonnon monimuotoisuuden teema linkitettiin alueen hiilineutraaliustiekarttaan keskeisten toimijoiden, toteutuspolun ja –ajankohdan tunnistamiseksi.

 • Gjort24.11.2021

  Keran asemakaavoitus

  Keran asemakaavoituksen tavoitteena on muodostaa Kerasta kaupunkimainen uusi paikalliskeskus, jossa kerrostalot ja koulut sijoittuvat Keran aseman molemmin puolin. Kaava on tullut voimaan 24.11.2021.

 • Gjort28.10.2021

  Keran alueen hiilineutraaliustiekartta

  Keran alueen hiilineutraaliustiekartta kertoo sitä käyttävälle, kuinka laajemmassa mittakaavassa eri toimenpiteet jaottuvat Keran alueen hiilineutraalisuuden toteuttamisessa. Tiekartan avulla pystytään havaitsemaan, ymmärtämään ja viestimään eri sidosryhmien välillä kuinka toimenpiteet ajoittuvat ja mitä ovat niiden yhteisvaikutukset.

 • Gjort23.08.2021

  Keran kehittämissitoumus ohjaa alueen kestävyyttä

  Kaupungit tarvitsevat monipuolisia keinoja kestävyyden edistämiseen. Keran kehittämissitoumus on yhteistyössä alueen maanomistajien ja kehittäjien kanssa laadittu työkalu, jolla kestävää kaupunginosaa rakennetaan pitkäjänteisesti.

 • Gjort08.02.2021

  Keran alueen päästöselvitys

  Selvitys Keran alueen päästöistä seuraavan 50 vuoden ajalta talon- ja infrarakentamisen, energiankäytön sekä liikenteen osalta.

  Espoon kaupungin tavoitteena on suunnitella Kerasta kestävän kehityksen mukainen kaupunkikeskus. Keran alueen suunnittelussa edistetään vähähiilisyyttä muun muassa vähäpäästöisen energiajärjestelmän, kiertotalouden sekä kestävien liikkumismuotojen avulla.

  Alueen hiilipäästöihin merkittävimmin vaikuttava tekijä on Keraan suunniteltu lämpöpumppupohjainen ja älykkäisiin energiaratkaisuihin perustuva lämmitys. Uuden lämmitysratkaisun myötä lämmityksestä tulee päästötöntä.

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 06.10.2023