Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Espoon kaupunki / Johanna Taskinen

Framsteg

 • Utkast
 • Ej påbörjad
 • Planering
 • Genomförande
 • Ständig
Försenad

Tilapalvelulla oli sisävalaistuksessa käytössä vuonna 2017 noin 100 000 vanhaa loisteputkea, jotka piti vaihtaa LED-putkiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Kiinteistönhoitajat ovat ilmaisseet, ettei heillä ole ollut aikaa LED-lamppujen sarjavaihtoihin (esim. luokkahuone kerrallaan). Vaihtotyöt eivät ole edenneet aikataulussa. Käydään tilanteen korjaamiseksi keskustelu palvelutuotannon kanssa ja aikataulutetaan loppu tekeminen uudelleen siten, että vaihdot tulee tehdyksi vuoden 2025 loppuun mennessä.

Beskrivning

Espoon kaupunki on sitoutunut Kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa katu-, ulko- ja sisävalaistuksen energiatehokkuuden parantamiseen. Kaupungin suoraomisteisissa ja yhtiörakennuskohteissa palaa joka työpäivä noin 100 000 sisävalaistuksen lamppua.

Vanhojen energiatehottomien lamppujen korvaaminen uusilla energiatehokkaammilla led-korvauslampuilla on helposti toteutettava ja kustannustehokas energiatehokkuustoimenpide. Toimenpide toteutetaan pääosin oman kiinteistönhoitohenkilökunnan oheistyönä, ryhmävaihtoina, jolloin putkenvaihdon kokonaishinnaksi tulee noin 15 euroa/lamppu. Vaihdettavien lamppujen suuren määrän ja kiinteistönhoidon aliresurssoinnin takia LED-vaihdot ovat sisävalaistuksen osalta myöhässä aikataulusta. Palvelutuotanto on tietoinen viivästymisestä ja uudesta aikataulutuksesta neuvotellaan.

Kaupunkitekniikan yksikön hoitamia katuvaloja noin 54 000 kpl. Led-valaistuksen osuus katuvalaistuksessa oli vuoden 2022 lopussa 43 %. Katuvalaistuksen osalta LED-valaisinpylväsvaihtoja ei ehditä saamaan teknis-taloudellisista syistä valmiiksi 2025 loppuun mennessä.

Uppgifter

Vad gör vi?

 • Att göra2023-10-15

  Palvelutuotannon kanssa käydään keskusteluita LED-sisävalojen vaihtojen nopeuttamisesta ja aikatauluttamisesta

 • Att göra2025-06-30

  Uusimme pallokenttien ja ulkoilureittien valaistuksen LED-valotekniikalla

  Pallokenttien ja ulkoilureittien valaistus muutetaan energiatehokkaammiksi LED-valoiksi ja etäohjattaviksi. Etäohjauksella pystytään ohjaamaan valaistusta käyttötarkoituksen mukaan vähentämään turhaa valojen palamista.

 • Att göra2030-12-31

  Katu- ja puistoalueiden ulkovalaistuksen led-vaihdot

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

Ständig
 • Kustannusarvio

  > 100 000 €
Information uppdaterad 2023-11-20

Hur denna åtgärd bidrar till resultatet?