Skip to main content

Kasvisruoka sijoitetaan kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

Image: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Progress

On schedule
  • Draft
  • Not started
  • Planning
  • Implementation
  • Done

Description

  • Toimenpiteellä edistämme kestäviä ruokavalintoja kaupungin järjestämissä ateriapalveluissa ruoan ilmastovaikutusten pienentämiseksi.
  • Toimenpide on esimerkki tuuppauksesta (nudging), jonka avulla pyrimme vaikuttamaan ruokailijoiden toimintaan niin, että he voisivat valita terveydelle tai ympäristölle hyviä vaihtoehtoja.
  • Toimenpiteellä seuraamme, mikä vaikutus muutoksella on ollut kasvisruoan menekkiin kouluissa.

Tasks

What's left to do?

  • Todo12/31/2023

    Ruokasalien peruskorjauksissa ja uusien koulujen rakentamisessa pyritään huomioimaan tarjoilulinjastojen mitoituksessa useamman ruokalajin mahtuminen peräkkäin samaan linjastoon.

What has been done?

  • Done08/01/2022

    Ateriapalvelutuottajia on ohjeistettu sijoittamaan kasvisruoka kouluissa ensimmäiseksi ateriavaihtoehdoksi linjastoissa ja ruokalistoilla.

Summary and contacts

Timeline

1/1/2022 →

Responsible organizations

Information updated 08/16/2023

How this action contributes to the outcome