Skip to main content

Punaisen lihan määrää reseptiikassa ja ruokalistoilla vähennetään korvaamalla sitä kasviproteiinilla ravitsemussuositukset huomioiden​.

Image: Espoon kaupunki / Harri Taipalus

Progress

On schedule
  • Draft
  • Not started
  • Planning
  • Implementation
  • Continuous

Description

  • Noudatamme kansallisia ja ikäryhmäkohtaisia ravitsemussuosituksia punaisen lihan käyttömääristä.
  • Uusitut pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistaan kesäkuussa 2023 ja niiden pohjalta uusitaan kansalliset ja ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset.
  • Ateriapalvelutuottajien kanssa käydään läpi reseptiikkaa, jotta voidaan tehdä arvio siitä, kuinka paljon punaisen lihan määrää kannattaa ruokalistoilla edelleen vähentää.​

Tasks

What has been done?

  • Done12/31/2023

    Espoo Catering Oy:n käyttämä naudanlihan määrä väheni vuoden 2023 aikana -21 % edelliseen vuoteen nähden.

  • Done08/01/2023

    Punaista lihaa sisältäviä pääruokia on 8-9 kertaa kuuden viikon ruokalistalla.

  • Done06/30/2023

    Osalla ateriapalvelutuottajista on käytössä reseptiikkaa, jossa osa punaisesta lihasta on korvattu jollakin toisella proteiininlähteellä.

  • Done08/01/2022

    Ateriapalvelutuottajat ovat muuttaneet yhden punaista lihaa sisältävän pääruokavaihtoehdon kalaa tai siipikarjaa sisältäväksi ruoaksi syyslukukauden 2022 alusta.

Summary and contacts

Timeline

1/1/2022 → Continuous

Responsible organizations

Information updated 05/03/2024