Hyppää sisältöön

Kehitämme innovatiivisia kannusteita ja sitoumuksia kestävyyden edistämiseen lakisääteisten maankäytön ohjauskeinojen rinnalle

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kaupungit tarvitsevat monipuolisia keinoja kestävyyden edistämiseen. Esimerkkinä tästä toimii Kerassa yhteistyössä maanomistajien ja kehittäjien kanssa laadittu työkalu, Keran kehittämissitoumus, jolla kestävää kaupunginosaa rakennetaan pitkäjänteisesti. Sitoumuksen ovat allekirjoittaneet Espoon kaupunki ja alueen maanomistajat, jotka ovat sitoutuneet tiiviiseen yhteistyöhön hiilineutraalin alueen saavuttamiseksi. Sitoumuksen toteutuksen tukena toimii Keran hiilineutraaliustiekartta, joka kokoaa vaikuttavia toimenpiteitä rakentamisen, energian ja liikenteen teemoissa.

Kuvaus

Innovatiivisten kannusteiden ja sitoumusten kehittämistyötä jatketaan ja kohdennetaan uusille alueille. Näitä pilotoidaan ja skaalataan erityisesti Espoo-tarinassa määritellyissä strategisissa kaupunkikehittämiskohteissa: Kera, Leppävaaran keskuspohjoinen, Kivenlahden metroaseman lähialue ja Espoon keskus sekä Pohjois- ja Keski-Espoon pientaloalueet, joita suunnitellaan ja toteutetaan kestävän kehityksen kansainvälisinä esimerkkeinä.

Espoon kaupunki omistaa maa-alueistaan noin kolmasosan, valtaosan ollessa yksityisomisteista maata. Maanomistusmuodot vaikuttavat ohjauskeinoihin, miten kaupunginosia rakennetaan ja kehitetään. Kaupunki voi ohjata omia rakennushankkeitaan Espoo-tarinan tavoitteiston mukaisesti, mutta yksityisomisteisten maiden kehittäminen vaatii hyvää yhteistyötä maanomistajien ja muiden hankekehittäjien kesken.

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva
Tietoja päivitetty 18.10.2023