Hyppää sisältöön
Kuva: Espoon kaupunki / Olli Urpela

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kuvaus

Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen (2023) mukaan kunta-alan työntekijöiden työmatkan keskimääräinen pituus oli 11,2 kilometriä. Henkilöauto oli tyypillisin raportoitu kulkumuoto sekä kesä- että talvikelillä. Pyöräily oli toiseksi tyypillisin kesäkelillä, mutta talvikelillä joukkoliikenne ohitti pyöräilyn.

Espoon kaupungilla henkilöstön joukkoliikenteen käyttömahdollisuuksia tuetaan vuosittain 120 euron arvoisella (em. arvo koko kalenterivuoden kestävissä työsuhteissa, lyhyemmissä 10 euroa kuukaudessa) työsuhdematkaetuudella. Etuus koskettaa koko kaupungin henkilöstöä (n. 10 700 henkilöä).

Työnantajan tarjoamaan työsuhdematkalippuetuun ovat oikeutettuja kaikki Espoon kaupunkiin työ- tai virkasuhteessa olevat henkilöt. Määräaikaisen henkilöstön oikeus työsuhdematkalippuetuun syntyy, mikäli palvelussuhde kestää yhdenjaksoisesti vähintään 89 kalenteripäivää.

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty01.06.2023

    Työsuhdepolkupyöräedun käyttömahdollisuutta tutkittu

    Henkilöstöyksikössä on selvitetty työsuhdepolkupyörän käyttöönoton mahdollisuutta, mutta sitä ei kustannusten takia tulla toteuttamaan lähitulevaisuudessa. Selvitys tehtiin osana erillistä henkilöstöetuuksia ja työvoiman saatavuutta koskevaa kehittämisprosessia.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Kestävän kehityksen tavoitteet

Päästösektorit

Tietoja päivitetty 25.09.2023