Hyppää sisältöön

Eteneminen

Aikataulussa
  • Luonnos

  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kuvaus

Koko Espoon kaupunkiorganisaatio osallistuu ilmastotoimenpiteistä raportoimiseen päivittämällä ilmastotoimenpiteidensä etenemisen tiedot ilmastovahtiin vähintään kerran vuodessa. Ympäristönsuojelun palvelualue tukee tulosyksiköitä raportoinnissa ja toimenpiteiden kehittämisessä.

Myös Espoon ilmastovahdin ilmastoskenaarioiden taustaoletuksia ja laskentaa päivitetään säännöllisesti vastaamaan mahdollisimman hyvin ajankohtaista politiikkaa.

Lisäksi Espoo on sitoutunut Kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimukseen, jossa kaupungit sitoutuvat tavoittelemaan vähintään 40 prosentin kasvihuonekaasupäästövähennystä vuoteen 2030 mennessä. Kaupunginjohtajien ilmastosopimuksen velvoitteiden mukaisesti kestävän energiankäytön ja ilmaston toimintasuunnitelman täytäntöönpanosta raportoidaan hillintätoimenpiteiden, päästölaskelmien, ilmastoskenaarioiden sekä sopeutumistyön riskit ja haavoittuvuuksien osalta.

Kaupunginjohtajien ilmastosopimuksen raportointi tehdään aina mahdollisuuksien mukaan osana kansainvälistä CDP-raportointia, jolloin kaupunki saa näkyvyyttä myös osana parhaiden ilmastokaupunkien listausta. CDP (Carbon Disclosure Project) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka auttaa yrityksiä ja kaupunkeja laskemaan ja raportoimaan ympäristövaikutuksensa.

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä12.2.2024

    Kaupunginjohtajien ilmastosopimukselle raportoidaan päästöinventaario

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Tietoja päivitetty 20.02.2024