Hyppää sisältöön

6. Ilmastoyhteistyö ja -viestintä

Espoo tekee ilmastotyötä yhdessä kumppaneidensa kanssa ja viestii siitä avoimesti.

Espoon arvoihin kuuluu avoimuus ja sitä on tärkeää toteuttaa myös ilmastotyössä. On tärkeää, että niin kaupunkilaiset, päättäjät, yksityisen sektorin toimijat kuin tutkijatkin voivat nähdä miten Espoon ilmastotyö etenee. Ilmastovahti yhdessä kaupungille laadittavan ilmastotiekartan kanssa vastaa tähän tarpeeseen. Lisäksi on tärkeää arvioida säännöllisesti Espoon hiilinieluja ja tuottaa tietoa siitä, mitkä ovat kaupungin mahdollisuudet sitoa päästövähennystavoitteesta jäljelle jäävä 20 prosentin osuus alueen hiilinieluihin tai kompensoida se muulla tavoin. Espoo raportoi ilmastotyöstään myös kansainvälisten sopimusten, kuten Kaupunginjohtajien ilmastosopimuksen puitteissa.

Avoin viestintä Espoon ilmastotyöstä helpottaa myös yhteistyötä eri tahojen kanssa. Etenemme hiilineutraalisuustavoitteeseemme yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa panostamalla puhtaaseen energiaan, kiertotalouteen, kestävään maankäyttöön ja rakentamiseen sekä kestäviin kulkumuotoihin. Yhteistyö yliopistojen, tutkimuksen, innovaatiotoiminnan ja yritysten kanssa tuottaa ratkaisuja, joiden hiilikädenjälki on merkittävä ja auttaa ratkaisemaan globaalia ilmastohaastetta.

Yritysten lisäksi Espoo toimii yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja yhdistysten kanssa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi. Ilmastokasvatus on osa kestävän kehityksen kasvatusta, jota toteutetaan erityisesti kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Myös muut Espoon asukkaat ja kaupungin henkilökunta saavat opastusta ilmastoviisaiden valintojen tekemiseen.