Hoppa till huvudinnehåll
Bild: Espoon kaupunki / Olli Urpela

Framsteg

I tid
 • Utkast
 • Ej påbörjad
 • Planering
 • Genomförande
 • Ständig

Beskrivning

Hyvien joukkoliikenneyhteyksien varsilla tarvitaan vähemmän autopaikkoja asuntojen yhteydessä. Käyttäjille keskitetty, ei-tonttikohtainen pysäköinti on halvempaa ja lisää joustavuutta, kun autopaikan voi ottaa käyttöönsä vain silloin, kun sitä tarvitsee. Suosimme vuorottaispysäköintiä ja yhteiskäyttöautoja.

Kehitämme ja laajennamme yhteiskäyttöautojen pysäköintimahdollisuuksia yleisillä alueilla.

Pysäköinnin maksullisuudella pyritään mm. vapauttamaan pysäköintipaikkoja palveluissa asiointiin, helpottamaan pysäköintipaikan löytymistä sekä nopeuttamaan paikkojen kiertoa. Maksullisuuden myötä tieto pysäköintitapahtumista on digitaalista, ja tätä tietoa voidaan hyödyntää monipuolisesti liikennesuunnittelussa.

Henkilöauto pysäköitynä pysäköintialueelle, taustalla koiraa ulkoiluttava ihminen, puita ja kerrostaloja, piirroskuva.

Uppgifter

Vad gör vi?

 • Att göra2026-10-15

  Mahdollistamme yhteiskäyttöautojen yleistymistä

  Yhteiskäyttöautot ovat Espooseen tervetullut, jaettuja resursseja hyödyntävä kulkumuoto. Tällöin tarve oman auton omistamiseen vähenee. Yhteiskäyttöauton voi ottaa käyttöön silloin kun sitä tarvitsee. Yhteiskäyttöautopalveluiden yleistyminen ja kehittäminen Espoossa tukee kaupungin kestävän liikkumisen tavoitteita.

  Pysäköintipaikat osoitetaan liikennemerkein kaupungin keskeisillä sijainneilla. Espoon kaupungin maksullisilla pysäköintipaikoilla yhteiskäyttöautoilta ei myöskään peritä pysäköintimaksua.

Vad har gjorts?

 • Gjort2021-05-01

  Maksullinen pysäköinti

  Espoossa otettiin käyttöön maksullinen pysäköinti toukokuussa 2021 tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla sekä pysäköintialueilla Matinkylässä, Leppävaarassa ja Tapiolassa. Tällä hetkellä maksullisia pysäköintitapahtumia on noin 1 000 kappaletta päivässä.

  Lue lisää

Sammanfattning och kontakter

Tidslinje

Ständig

Ansvariga organisationer

Information uppdaterad 2023-10-06