Hyppää sisältöön
Kuva: Espoon kaupunki / Olli Urpela

Eteneminen

Aikataulussa
 • Luonnos
 • Ei aloitettu
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Jatkuva

Kuvaus

Hyvien joukkoliikenneyhteyksien varsilla tarvitaan vähemmän autopaikkoja asuntojen yhteydessä. Käyttäjille keskitetty, ei-tonttikohtainen pysäköinti on halvempaa ja lisää joustavuutta, kun autopaikan voi ottaa käyttöönsä vain silloin, kun sitä tarvitsee. Suosimme vuorottaispysäköintiä ja yhteiskäyttöautoja.

Kehitämme ja laajennamme yhteiskäyttöautojen pysäköintimahdollisuuksia yleisillä alueilla.

Pysäköinnin maksullisuudella pyritään mm. vapauttamaan pysäköintipaikkoja palveluissa asiointiin, helpottamaan pysäköintipaikan löytymistä sekä nopeuttamaan paikkojen kiertoa. Maksullisuuden myötä tieto pysäköintitapahtumista on digitaalista, ja tätä tietoa voidaan hyödyntää monipuolisesti liikennesuunnittelussa.

Henkilöauto pysäköitynä pysäköintialueelle, taustalla koiraa ulkoiluttava ihminen, puita ja kerrostaloja, piirroskuva.

Tehtävät

Mitä nyt tehdään?

 • Tehtävä15.10.2026

  Mahdollistamme yhteiskäyttöautojen yleistymistä

  Yhteiskäyttöautot ovat Espooseen tervetullut, jaettuja resursseja hyödyntävä kulkumuoto. Tällöin tarve oman auton omistamiseen vähenee. Yhteiskäyttöauton voi ottaa käyttöön silloin kun sitä tarvitsee. Yhteiskäyttöautopalveluiden yleistyminen ja kehittäminen Espoossa tukee kaupungin kestävän liikkumisen tavoitteita.

  Pysäköintipaikat osoitetaan liikennemerkein kaupungin keskeisillä sijainneilla. Espoon kaupungin maksullisilla pysäköintipaikoilla yhteiskäyttöautoilta ei myöskään peritä pysäköintimaksua.

Mitä on tehty?

 • Tehty01.05.2021

  Maksullinen pysäköinti

  Espoossa otettiin käyttöön maksullinen pysäköinti toukokuussa 2021 tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla sekä pysäköintialueilla Matinkylässä, Leppävaarassa ja Tapiolassa. Tällä hetkellä maksullisia pysäköintitapahtumia on noin 1 000 kappaletta päivässä.

  Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva
Tietoja päivitetty 06.10.2023